12.7.2008

Viivoja paperilla 12.7.2008

Päivitetäänpäs hiukan eri hyödykkeiden kurssikehityksiä ja paperille vedeltyjä viivoja.

Kaakao sitten lähti iloisesti lipusta, kuten oonailin aikaisemmin. Onneksi stoppasin lyhyeksimyynnin ennen sitä.
Puuvilla tekee mielenkiintoista kuviota, se ei oikein tiedä noustako vaiko laskea joten päätti mennä sitten flättinä. Todella pitkän aikajänteen näkemyksenäni on nousu, mutta ennen kuin lyön rahan kanssa veikkaa pitää puuvillan kurssin siirtyä nousevaan tai laskevaan trendiin.


Maississa sattui työtapaturma kun usko oli heikko ja maissin käyrä näytti rikkovan nousevan trendin alalinjan, joten se tuli ulostettua salkusta. Siitähän se sitten ponnahtikin 20% ylemmälle tasolle, doh. Seurannassa mitä liikkeitä se seuraavaksi aikoo tehdä, aikaisempi näkemys oli että nousisi ensi vuoden Q1:een asti, alla olevaa indeksilukua 80 000 - 100 000 vastaavaan alueen tienoille.
Vehnä taas on pysynyt tiukasti salkussa, vaikka onkin reilusti miinuksella, johtuen etten orjallisesti seurannut asetettuja viivoja (ylin vaakaviiva) stopparina. Liipasinherkkyydessä siis vielä hierottavaa, suuntaan jos toiseenkin.


Lyijy ei mennyt ihan niin kuin olin vihreää polkua piirrellyt (autonvalmistajien tulosvaroituksista johtuen), mutta ponkaisi mielenkiintoisesta viivasta ylös piirrostarkkuuden rajoissa, pienet ylitykset sallittakoon (maissi opetti). Ja huomattakoon millaisella voimalla pomppu on tapahtunut!


Hopea on mielenkiintoisissa asetelmissa, joten sitä tulikin ostettua, palladiumin ohella. Nähtäväksi jää kuinka ylös jaksaa lentää, mutta alku on näyttänyt ainakin lupaavalta.


Maakaasu on kopsauttanut päänsä vastukseen josta ampaisikin alas, ollen nousutrendin alalinjalla "do or die"-asetelmissa. Sinänsä oudosti maakaasu ei enää kulje tiukasti raakaöljyn vanavedessä, raakaöljy saattaa nousta useampia prosentteja päivässä kun maakaasu samaan aikaan putoaa, joten suosittelen varovaisuutta ja valmiutta ulostamaan maakaasun. Pitkän ajan odotus tosin on nouseva, mutta raakaöljy on huutanut jo tulevaa korjausta jonkin aikaa, joten maakaasu näyttäisi ottavan siinäkin ladunaukaisijan roolin. Vain Iranin kriisi voi sekoittaa tämän pakan, joten odotamme sormi napilla ja katsomme tapahtumia tarkkana. Samaan aikaan syyhyttää myydä raakaöljyä lyhyeksi, mutta nyt on syytä erityiseen varovaisuuteen.

Ei kommentteja: